Paasviering 

ingevoerd op 30-03-2017

Op woensdag 12 april vieren wij Pasen op De Paperclip. Wij beginnen met een gezamenlijk Paasontbijt. Het thema ‘Samen delen’ staat centraal.  De kinderen nemen een ontbijtje mee voor een ander kind.
In de klas wordt er een lijstje ingevuld waarop de kinderen hun ontbijtwensen kunnen aangeven. Deze lijstjes komen in een papieren tas. De tassen worden verdeeld door de leerkracht en ieder kind verzorgt een ontbijtje voor een ander kind.
In deze tas nemen de kinderen op woensdag 12 april, ‘s morgens het ontbijtje mee. De tasjes mogen feestelijk versierd worden en wilt u zorgen dat de naam van het kind, voor wie het ontbijtje bestemd is, er duidelijk op staat? Wilt u diëten /allergieën tijdig doorgeven aan de leerkracht? 

Waarom vieren wij op woensdag 12 april Pasen en niet op donderdag 13 april? De groepen 6/7 en 7/8 hebben deze dag een cultureel uitje. Zij bezoeken het Zuiderzeemuseum. Aan de hand van verschillende activiteiten gaan zij de oorsprong van de Paasviering ontdekken. Voor groep 5 staat dit museumbezoek gepland op vrijdag 7 april.

En……

Ook dit jaar is er weer een Paaseiversierwedstrijd!
Wil je meedoen? Versier dan het allermooiste, origineelste en leukste Paasei en maak kans op een leuk prijsje. Iedere deelnemer krijgt een leuke attentie.
Het ei lever je in bij jouw eigen juf of meester. Je hoeft niet je naam er bij te zetten. Let op! Er moet een echt ei in verwerkt worden. Het ei kun je inleveren t/m dinsdag 11 april. Op woensdag 12 april zijn alle eieren te bewonderen op het podium in de aula.
De Kinderjury kiest 1 winnaar per klas.

Veel knutselplezier!

De Paascommissie