Typecursus op De Paperclip

ingevoerd op 08-09-2016

Op dinsdag  4 oktober 2016 start op De Paperclip een typecursus voor kinderen vanaf 9 jaar. De cursus bestaat uit 15 lessen van 60 minuten en wordt gegeven door Typestudio Typisch Ellie.

Op 27 september om 15.30 uur geeft Typisch Ellie in het computerlokaal voor de leerlingen en de ouders een gratis proefles. Doe gezellig mee en maak kennis met de cursus en de typedocente!

Aansluitend is aanmelden mogelijk, maar zeker niet verplicht.

 

Waarom leren typen bij Typisch Ellie?

Veel typecursussen zijn alleen online te volgen. Sommige kinderen hebben hier moeite mee, omdat zij toch de extra begeleiding en het steuntje in de rug missen. Leren typen vraagt namelijk veel oefening en herhaling. Typisch Ellie biedt daarom naast de online begeleiding, ook wekelijkse persoonlijke begeleiding op De Paperclip of in de typestudio.

Om thuis te oefenen krijgen de leerlingen een gratis spiekstopper; een bord waarmee het toetsenbord wordt afgeschermd. Aan het einde van de cursus doen de leerlingen examen voor het branche erkend typediploma van het VSLM in de typestudio op de Coryluslaan 40, Heerhugowaard).

 

De prijs van de cursus bedraagt 175 euro, inclusief spiekstopper en examen. Meer informatie over een cursus bij Typisch Ellie vind je op www.typischellie.nl of door te bellen naar 072-5719968.

Leren typen heeft positieve effecten voor kinderen met een onderwijsbelemmering
’’Voor dyslectische cursisten is het bewezen dat door een typecursus hun prestaties verbeteren. Ze worden via het programma steeds gedwongen de juiste volgorde van de letters in woorden te hanteren, de woordherkenning verbetert en ze maken minder spelfouten. Hierdoor krijgen ze meer zelfvertrouwen. Ook leerlingen met een slecht handschrift worden niet langer onnodig gehinderd zich schriftelijk goed uit te kunnen drukken. Het resultaat van een getypt werkstuk is altijd goed leesbaar. Leerlingen met concentratieproblemen worden getriggerd om meer geordend te denken, letter-voor-letter werkend… dat geeft rust in het hoofd! Presteren volgens vaste kaders geeft houvast en creëert daardoor rust, overzicht en zelfvertrouwen.’’

Ik zie u en uw kind(eren) graag op dinsdag 27 september om 15.30 uur.

Met vriendelijke groet, Ellie Kauw.