Leerlingen De Regenboog blij met boekenpakket

Flore leerkrachten doneren waarde kerstpakket aan goede doel

De kinderen van nieuwkomersschool De Regenboog kregen vandaag een grote verrassing. Zij ontvingen een flinke gift van Stichting Flore. Adrie Groot, voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Flore heeft een boekenpakket overhandigd aan de leerlingen. Personeelsleden van Stichting Flore doneerden gul de waarde van hun kerstpakket aan dit goede doel. Adrie Groot, voorzitter Stichting Flore: “Stichting Flore is er voor álle kinderen. Kinderen zijn de toekomst, het is mooi om met dit gebaar een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het levensgeluk van een kind dat de pech heeft gehad zijn thuisland te moeten ontvluchten”.

‘Flore goede doel’ gekozen door personeelsleden
Het is een goede traditie bij Stichting Flore om aan het einde van het jaar alle professionals te bedanken voor hun tomeloze inzet voor de kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Flore biedt de collega’s de mogelijkheid een keuze te maken uit vijf kerstpakketten samengesteld met duurzame producten en zo mogelijk ook in deze streek geproduceerd. Dit jaar kon voor de vierde keer ook gekozen worden om de waarde van het kerstpakket te doneren aan een goed doel. Alle personeelsleden zijn in de gelegenheid gesteld om een goed doel aan te dragen. Hier werd flink gehoor aan gegeven. Vijf goede doelen werden genomineerd en bijna allemaal hadden ze als bestemming – hoe kan het ook anders – kinderen. Na de stemming onder alle personeelsleden is nieuwkomersschool De Regenboog met de meeste stemmen gekozen tot ‘Flore goede doel 2016’.

De Regenboog

René Venneker, directeur van basisschool Familieschool in Heerhugowaard – één van de 28 Flore-scholen - droeg het goede doel aan. Locatieleider Dominique Tromp is blij met dit gebaar en legt uit wat zij op de Regenboog doen. “Wij zijn een multiculturele school met kinderen uit veel verschillende landen. De kinderen komen gedurende één jaar naar onze school. Ze leren bij ons de Nederlandse taal en maken kennis met de Nederlandse cultuur. Soms zijn kinderen nog niet naar school geweest, ook niet in hun eigen land. Op de Regenboog maken ze in een veilige en warme omgeving kennis met het Nederlandse onderwijs”.

De school is heel blij met de gift die zij van de collega’s van Stichting Flore hebben mogen ontvangen. Dominique: “We schaffen van dit bedrag boeken aan voor onze schoolbibliotheek. De boeken helpen enorm bij de taal ontwikkeling van de kinderen en het herkennen van de Nederlandse cultuur.  Wij waren dan ook enorm blij dat de Regenboog het ‘Flore goede doel 2016’ mag zijn.

kerstliedjes zingen kerstliedjes zingen
kerstverhaal uitgebeeld kerstverhaal uitgebeeld
kinderen blij met boekenpakket kinderen blij met boekenpakket