ANWB Streetwise dag

ingevoerd op 08-05-2017

Op De Paperclip krijgen de leerlingen vanaf groep 4 verkeerslessen aangeboden. De leerlingen van de groepen 0 t/m 3 hebben jaarlijks een verkeersthema.
Dit jaar worden de theorie lessen aangevuld met een praktijkles. Deze lessen worden verzorgd door de ANWB. We kunnen door middel van een subsidie gebruik maken van dit aanbod.
Alle leerlingen hebben op dinsdagochtend 16 mei een praktijkles. De leerlingen van de groepen 0, 1 en 2 krijgen de les “Toet toet” aangeboden in het speellokaal.

De leerlingen van groep 3 en 4 hebben het onderdeel Blik en Klik in de aula.

De groepen 5 en 6 zullen aan de PC Hooftlaan het onderdeel Hallo Auto volgen. Voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 wordt het onderdeel trapvaardig op het schoolplein uitgezet. Deze leerlingen hebben voor dit onderdeel hun fiets nodig.
Het doel van deze lessen is de leerlingen meer inzicht te geven in de praktijk. Veel oefenen vergroot de vaardigheid van deelname in het verkeer. Zowel voor de voetganger, de fietser als voor het spelende kind op straat.

Deze lessen zijn ingepland tussen 8:30 uur en 11:45 uur. Aan het begin van de middag zullen de leerlingen van de Regenbooggroepen deelnemen aan de praktijkonderdelen.

 

Wilt u er op dinsdag 16 mei rekening mee houden dat er voor het onderdeel “Hallo auto” gebruik gemaakt wordt van de P.C. Hooftlaan. Om alles veilig te laten verlopen vragen wij u tijdens deze activiteit een andere weg te kiezen als u met de auto naar school komt.