Veranderingen in de tussenschoolse opvang TSO

ingevoerd op 01-09-2017

Het afgelopen schooljaar zijn wij bezig geweest met het verbeteren van de kwaliteit van de tso. Met name de bovenbouw vraagt een sterke pedagogisch aanpak, waarin er geschakeld kan worden tussen grenzen stellen op een positieve manier, aandacht voor het individuele kind en daarnaast het creëren van een leuke en ontspannen sfeer.

Wat hebben we allemaal gedaan om dit te bereiken?

· We hebben gezamenlijke bijeenkomsten gehad met de vrijwilligers waarin ze mee konden praten en denken om zaken te verbeteren. Daarnaast zijn er individuele gesprekken geweest om hen te steunen in hun dagelijks werk.
· Een aantal maanden zijn er op dinsdag en donderdag twee pedagogisch medewerksters ingezet om de vrijwilligers te ondersteunen.
· Vanaf de meivakantie is sport toegevoegd om de kinderen actief buiten te laten spelen.
Ondanks alle inzet, is het niet gelukt om de kwaliteit voldoende te verhogen. We hebben de conclusie getrokken, dat het voor vrijwilligers een te grote en te moeilijke taak is, om de kinderen van de bovenbouw een goede tussenschoolse opvang te bieden. Samen met Barbara, directeur van de Paperclip en in overleg met de pedagogisch medewerksters is er besloten, het komend schooljaar anders te gaan doen.

De overblijf van de bovenbouw wordt na de zomer gedaan door 2 pedagogisch medewerkers Rianne en Durdane. Er zullen geen vrijwilligers meer worden ingezet voor de bovenbouw.

De kleuters en groep 3 worden begeleid door de vaste vrijwilligers. Carola, Yvonne en Sahar bij de kleuters en Els en Sakine bij groep 3

Het sporten op dinsdag en donderdag is erg goed bevallen, dus dat gaan we na de vakantie voortzetten.

We rekenen erop dat de kinderen een fijne tijd zullen hebben tijdens de tussenschoolse opvang.

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen dan kan dat natuurlijk altijd.

Met vriendelijke groet,

Mieke Dorrestein

Manager Kinderopvang De Paperclip
m.dorrestein@skhhw.nl