Controle fietsverlichting 

ingevoerd op 29-09-2017

 

Veel leerlingen komen zelfstandig op de fiets naar school. Vanaf groep 5 vragen wij dit ook op de dagen dat er gym wordt gegeven. De herfst doet zijn intrede en het is minder lang licht. Wij vinden veiligheid in het verkeer ook voor onze leerlingen erg belangrijk! 

In de groepen wordt hier ook aandacht aan besteed tijdens de verkeerslessen. 
Goed zichtbaar zijn in het verkeer, een goede fietsverlichting zijn erg belangrijk voor de veiligheid! Na de herfstvakantie zullen wij op woensdagochtend 18 oktober en donderdag 19 oktober de fietsverlichting controleren. Hiervoor hebben wij van de ANWB een Toolkit ontvangen. Aan de hand van een checkkaart controleert meester Rinus, samen met een aantal ouders de fietsverlichting. Eventueel kleine aanpassingen zullen zij ter plekke verzorgen. Op het moment dat er iets vervangen moet worden zal dit kenbaar gemaakt worden op de checkkaart. Zij richten zich op de fietsverlichting, niet op de andere fietsonderdelen die ok de kaart genoemd worden. 

Misschien voor u ook even een goede reminder om in de komende periode de fietsverlichting te controleren. Het wordt makkelijk vergeten. Momenteel is het nog licht, maar dat gaat de komende periode snel veranderen.  

Zorgt u er ook voor dat uw zoon/ dochter zich goed kan laten zien in het verkeer!