Het naar school brengen 

ingevoerd op 01-11-2017

De eerste schoolperiode hebben we afgerond. Alle leerlingen zitten weer in de structuur en weten hun plekje binnen de groep vorm te geven. ’s Morgens gaat de bel 5 minuten eerder, zodat de lessen ook daadwerkelijk om 8:30 uur kunnen starten. 
In onze schoolafspraken staat dat ouders van de leerlingen van de groepen 4 t/m 8 buiten afscheid nemen. Wij vinden het belangrijk dat er gewerkt wordt aan zelfredzaamheid. Daar is het zelf je jas ophangen en spulletjes op orde brengen een onderdeel van.  
De jongste leerlingen zitten in een andere fase, daar is het afscheid nemen nog in ontwikkeling. Bij de ene leerling gaat dit makkelijker dan bij de andere. Voor deze leerlingen geldt een kusje bij de deur en dan gaat papa of mama weg. De oudste leerlingen van de onderbouw mogen natuurlijk ook alleen de school ingaan. U weet immers dat als u uw zoon of dochter bij de deur heeft afgezet dat hij of zij ook de school ingaat.  
Op dit moment zijn er bij de groepen 4 en 5 nog regelmatig ouders die de leerlingen helemaal naar binnen brengen en helpen. Help uw kind op weg naar meer zelfstandigheid! De herfstvakantie is voorbij en vanaf nu nemen ouders van de groepen 4 t/m 8 buiten afscheid en gaan de leerlingen zelf naar binnen. Een belangrijke mededeling of vraag? Die kunt u ’s morgens vanaf 8 uur telefonisch doorgeven, stellen of u schrijft even een briefje, zodat de leerkracht geïnformeerd is.