Boeken Tips 

ingevoerd op 01-12-2017

Juf Rosan heeft een aantal titels uitgezocht die mogelijk leuk zijn voor uw kind. Hieronder voor elke leeftijd een titel met de uitwerking. Lezen en voorlezen zijn voor iedereen belangrijk, daarnaast is het juist in deze ’donkere’ periode ook heel sfeervol om samen met een goed boek op de bank te kruipen. 

Operatie Pisang – Jozua Douglas (9-12 jaar) 
Operatie Pisang is het derde deel in de serie Costa Banana van Jozua Douglas. Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president van Costa Banana, krijgen thuis les van meester Gabriel. Als de meester plotseling verdwijnt zonder afscheid te nemen, gaat Rosa met haar broertje Fico en vriendin Julia op onderzoek uit. Al gauw ontdekken ze dat er vreemde dingen gebeuren in en rond het paleis. Wie is bijvoorbeeld de beeldschone Coco met wie meester Gabriel verkering had? En wie is die geheimzinnige man met de snor? 
 
Griezelwielen - Paul van Loon (6-9 jaar) 
Het is bijna Halloween, maar de slangenheks heeft de deur al opengezet voor alle monsters, vampiers en andere enge wezens, om verwarring te zaaien, zodat zij het Weerwolvenbos over kan nemen. Dolfje en z’n andere weerwolfvriendjes zijn dan niet welkom meer. Dan komt Ginder de Geestenjager met Kille Giller, die het als zijn taak ziet alle monsters te verslaan, ook weerwolven. En dan is er nog Rolfje, een jongen in een rolstoel, zonder vrienden. 
 
Sterren en Planeten - Wondere Wereld Mack (5-8 jaar) 
Hoe wordt een ster geboren? Wat is de weersverwachting voor reuzenplaneet Jupiter? En hoe bereid je je voor op een vlucht naar de maan? In dit boek bezoek je alle planeten van ons zonnestelsel: van Mercurius tot Neptunus. Je leert alles over onze aarde en komt meer te weten over de zon, de sterren en de maan. Reis mee tot in de verste uithoeken van de ruimte! Een informatief boek boordevol leuke weetjes en bijzondere verhalen over sterren en planeten, met prachtige foto’s en speelse tekeningen.