Incidenteel gebruik van (TSO) tussenschoolse opvang 

ingevoerd op 01-02-2018

Een grote groep kinderen maakt gebruik van de TSO op vaste dagen. De aanwezigheid van deze kinderen wordt bij gehouden op vaste lijsten. Is een kind zonder bericht afwezig dan wordt er navraag gedaan bij de leerkracht of wordt er gebeld met thuis. 

Daarnaast is er een groep kinderen, die af en toe gebruikmaakt van TSO zonder een vast rooster. Iedere ochtend hangen er bij de groepsdeuren briefjes, waarop deze kinderen kunnen worden aangemeld, door de ouder/verzorger voor die betreffende dag. 

De medewerkers van de TSO checken net als bij de vaste groep kinderen of deze kinderen daadwerkelijk aanwezig zijn. En ondernemen indien nodig actie. 

We lopen er al langere tijd tegen aan, dat er naast de vaste en ’s morgens aangemelde kinderen er nog meer kinderen aanschuiven bij de TSO. Natuurlijk zijn deze kinderen welkom, maar het maakt het wel zeer onoverzichtelijk. Hoort dit kind wel echt op de TSO of zit er thuis iemand op hem of haar te wachten? Het is ondoenlijk om achter al deze kinderen aan te gaan bellen. 
Daarnaast lopen ouders het risico, dat ze denken dat het kind op de TSO wordt opgevangen, maar dat het in werkelijk ergens op straat zwerft. De TSO is niet op de hoogte dat het kind aanwezig hoort te zijn en kan dus ook geen actie ondernemen. 

Het is dus heel belangrijk dat U, uw kind(eren) aanmeldt voor de TSO om vervelende situaties te voorkomen! 

Mieke Dorrestein 

Manager Kinderopvang De Paperclip