Blossecollege: Boys & Girls, Body, brains and balance

De eigen aardigheid van jongens; hun eigen ontwikkelingsopgaven en de taken waar ouders voor staan

Op donderdag 12 april organiseert Blosse een college over de eigenaardigheden en de eigen ontwikkeling van jongens, de verschillen tussen jongens en meisjes. Spreker is Lauk Woltring.

Lauk Woltring (http://www.laukwoltring.nl ) is gedragsdeskundige en al vele jaren bezig met de ontwikkeling van juist jongens in al hun diversiteit, schrijft hierover boeken en artikelen en geeft lezingen en adviezen in binnen- en buitenland. Hij was een van de adviseurs achter de SIRE-campagne over jongens afgelopen zomer.

Bij hem geen pleidooi voor stereotypen, maar hij pleit er wel voor om oog te hebben voor hun eigen ontwikkeling: de meeste jongens rijpen wat anders, onregelmatiger en langzamer dan de meeste meisjes. Als u daar meer van af weet ergert u zich misschien minder aan gedrag dat in uw ogen ongepast is en snapt u beter hoe u hen kunt ondersteunen en waar nodig begrenzen en voorbereiden op een maatschappij waarin de rolverdeling tussen mannen en vrouwen stevig verandert. Niet alles mag, maar jongens hebben wel enige ruimte nodig om uit te zoeken hoe zij zelf, anderen en hun omgeving in elkaar zit. Zo gaat hij in op aanleg en de rol van de omgeving van jongens (neuropsychologie én de invloed van moeders en vaders, buurt, media), steeds in vergelijking met de meeste meisjes. Ook motivatie, aanspreekwijzen, met name ook hun beweeglijkheid, behoefte aan prikkels, de effecten van verveling, taal- en taalgedrag komen aan bod.

Tijdens en na zijn verhaal is er ruime mogelijkheid om vragen te stellen.

 

 

Donderdag 12 april

19.30 tot 22.00 uur

Servicebureau Blosse, W.M. Dudokweg 47 Heerhugowaard 

Aanmelden: welkom@blosse.nl (mailto:welkom@blosse.nl)

Dit Blossecollege is gratis te bezoeken voor klanten van Blosse opvang. 

jongens spelen jongens spelen