De Paperclip bestaat 25 jaar, een begrip in de Schrijverswijk

Feestweek met circus en reünie

Basisschool De Paperclip bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt gevierd! De Paperclip is niet meer weg te denken uit de Schrijverswijk en vormt samen met de andere partners in wijkcentrum de Horst het kloppend hart van de wijk. Vele kinderen hebben hier hun basisschoolperiode doorgebracht en eigenlijk nog veel langer. Want al vele jaren is ook de peuterspeelzaal in de Paperclip gehuisvest. We spreken dan tegenwoordig ook niet meer over basisschool, maar over kindcentrum, waar kinderen van peuter tot puber een ononderbroken ontwikkeling doormaken.

Feest met circus en reünie

Op maandag 28 mei begint de feestweek in het thema “Circus”. Er wordt met de jonge kinderen al druk geoefend aan verschillende acts. Donderdag 31 mei is een échte circusdag in het hele kindcentrum. Alle kinderen volgen verschillende workshops en aan het eind van de dag is er voor alle ouders een echte circusvoorstelling.
Woensdag 30 mei is de dag van de fancyfair, die van 16:30 – 18:30 uur gehouden wordt. Diverse spelletjes, een rommelmarkt, beautysalon, springkussen, loterij en lekkere hapjes zullen het feest compleet maken! Iedereen is natuurlijk van harte welkom!
Op vrijdag 1 juni sluiten we de feestweek af met een reünie voor alle oud leerlingen en oud leerkrachten van De Paperclip. Deze begint om 16:00 uur en rond 21:00 uur sluiten we de reünie af.
Aanmelden voor de reünie kan via: Reunie.Paperclip@blosse.nl. U krijgt dan een mail met info over de betaalwijze (€ 6,50 inclusief drie consumpties en hapjes) en het programma van de reünie.
 

Hoe het allemaal begon

In 1993 ontstond basisschool De Paperclip vanuit een fusie van de Paulusschool en de Petrusschool.
De school trok in het pand aan de van Eedenstraat nummer 2. Het onderwijs is de afgelopen jaren altijd in ontwikkeling geweest. De krijtborden werden vervangen door whiteborden en daarna deden de digiborden in intrede. ICT is niet meer weg te denken in het onderwijs. Aan de van Eedenstraat waren wij trots op ons computerlokaal. De computers werden in die tijd nog aangestuurd via een modem. Dat vergde enig geduld. Nu weten de kleuters niet beter en vinden een snelle internetverbinding heel gewoon! Ook tijdens het lesgeven is internet niet meer weg te denken.
Ontwikkelingen waar we tijdens de feestweek van het 15 jarig jubileum stil bij zullen staan!
 

De Paperclip en de toekomst

In 1993 bood de school alleen onderwijs aan leerlingen vanaf 4 tot 12 jaar. De school heeft zich ontwikkeld tot een kindcentrum waarin onderwijs en opvang samen zorgen voor een doorgaande lijn in de ontwikkeling van de kinderen en in hun dagbesteding. 25 jaar De Paperclip en we blijven ons ontwikkelen in de samenwerking in opvang en onderwijs, zodat wij voor alle kinderen kunnen werken aan een goede basis voor de toekomst en gelukkige mensen.

paperclip paperclip