Vanuit de Dionysius parochie Eerste heilige Communie en Vormsel

ingevoerd op 01-10-2018

Beste ouders, verzorgers 

We beginnen dit jaar vroeg met Eerste-heilige-Communie-voorbereiding: niet in januari 2019, maar in oktober 2018. Ouders/kinderen van groep 4 worden uitgenodigd om mee te doen aan de voorbereiding op de Eerste heilige Communie, die in onze kerk plaats vindt op zondag 10 februari 2019 om 10.00 uur. 

Ook (nog) niet gedoopte kinderen zijn van harte welkom. Voor de kinderen zijn de bijeenkomsten steeds op dinsdagmiddag van 16.00-17.30 uur. Natuurlijk gaan de bijeenkomsten over de inhoud van ons geloof. We moeten weten wát we geloven en tegen Wie we “Ja” zeggen. Rond de thematiek God, geloof (ook in het dagelijkse leven), Kerk, Bijbel, Communie, onze medemensen, wordt serieus gepraat, naar Bijbelfilms gekeken, geknutseld en gezongen. Ook spelletjes horen bij de verwerking. Waarom een heel traject/project? Om Jezus te leren kennen, en ook elkaar, is tijd en aanwezigheid nodig. En communicatie. Daarom is de gezamenlijke voorbereiding op de Eerste heilige Communie een goed katholiek gebruik. 

Voor de ouders zijn er drie belangrijke ouderavonden. Van ouders én kinderen wordt interesse, motivatie en aanwezigheid verwacht bij de ouderavonden en bijeenkomsten en ook bij de Familievieringen, die eenmaal per maand, op zondag (meestal om 11.30 uur) gepland zijn. Het is immers niet de bedoeling dat de Eerste heilige Communieviering op zondag 10 februari 2019 de éérste en tegelijkertijd laatste viering in de kerk is. Tijdens deze Familievieringen lezen en collecteren kinderen/tieners, jongeren en ouders (wie wil) zelf. De Kerk is het grote gezin van God, alle gedoopte mensen zijn de Kerkfamilie. Een Kerkfamilie viert regelmatig samen, spreekt elkaar, en ook ontmoeting is essentieel voor het groeien van contact - met God en met elkaar. 

Opgave graag vóór 5 oktober 2018 via de website: http://www.dionysiusparochie.nl/communie/ 

of bij: Pastoor Frank Domen 06 - 26 30 66 36 - pastoorfrank@dionysiusparochie.nl 

De eerste ouderavond is op maandag 8 oktober 2018 om 19.45 uur. 

De eerste bijeenkomst voor de kinderen is op dinsdag 9 oktober. 

Alle data van de bijeenkomsten vinden jullie ook op de website van de parochie: dionysiusparochie.nl 

Met vriendelijke groeten. 

Werkgroep Eerste heilige Communie , Lily Bonea, Andrea Knijn, Pastoor Frank Domen, Wiljan Domen (administratie) 

Vormsel 

Beste ouders, verzorgers. 

We beginnen dit jaar vroeg met de Vormsel-voorbereiding: niet in januari 2019, maar in oktober 2018. Ouders/tieners van groep 8 worden uitgenodigd om mee te doen aan de voorbereiding op het Vormsel; de Vormselviering zelf in onze kerk plaats vindt plaats op zondag 3 maart 2019 om 11.30 uur. Voor de tieners zijn de bijeenkomsten steeds op donderdagavond van 19.00-20.30 uur. Natuurlijk gaan de bijeenkomsten over de inhoud van ons geloof. We moeten weten wát we geloven en tegen Wie we “Ja” zeggen. Rond de thematiek God, geloof (ook in het dagelijkse leven), Kerk, Bijbel, onze medemensen, wordt serieus gepraat; we kijken naar enkele films met een ‘boodschap’ voor het dagelijks leven. Ook zijn twee gezamenlijke maaltijden ingepland. Waarom een heel traject/project? Om Jezus te leren kennen, en ook elkaar, is tijd en aanwezigheid nodig. En communicatie. Daarom is de gezamenlijke voorbereiding op de het Vormsel een goed katholiek gebruik. Voor de ouders zijn er twee belangrijke ouderavonden. Van ouders én tieners wordt interesse, motivatie en aanwezigheid verwacht bij de ouderavonden en bijeenkomsten - en ook bij de Familievieringen, die eenmaal per maand, op zondag (meestal om 11.30 uur) gepland zijn. Tijdens deze Familievieringen lezen en collecteren kinderen/tieners, jongeren en ouders (wie wil) zelf. De Kerk is het grote gezin van God, alle gedoopte mensen zijn de Kerkfamilie. Een Kerkfamilie viert regelmatig samen, spreekt elkaar, en ook ontmoeting is essentieel voor het groeien van contact - met God en met elkaar. 

Opgave graag vóór 5 oktober 2018 via de website: http://www.dionysiusparochie.nl/vormsel/ 

of bij: Pastoor Frank Domen - 06 - 26 30 66 36 - pastoorfrank@dionysiusparochie.nl 

of bij: Jannie Ligthart - 072 - 57 44 328 en 06 - 24 21 78 20 en jj.ligthart@ziggo.nl 

De start/info-avond voor ouders en vormelingen is op maandag 15 oktober 2018 van 19.00 uur - 20.00 uur. 
De eerste bijeenkomst voor de vormelingen is op donderdag 18 oktober van 19.00-20.30 uur. 
Alle data van de bijeenkomsten vinden jullie ook op de website van de parochie: dionysiusparochie.nl 

Met vriendelijke groeten,  Pastoor Frank Domen en Jannie Ligthart