De Unit heeft Herfstvakantie!

ingevoerd op 19-10-2018

Beste ouders/lieve kinderen,

 

Wat gaat de tijd snel. De eerste weken van het schooljaar zijn al weer voorbij en iedereen gaat nu heerlijk genieten van een welverdiende herfstvakantie. De tijd is omgevlogen en in de unit is erg hard gewerkt.

 

De kinderen hebben zich de afgelopen tijd verdiept in de thema’s Het lichaam (natuur en techniek, De slavernij (geschiedenis) en Engels. Deze week zijn wij gestart met het thema topo Europa. Aan de hand van 100 topografische namen zijn de leerlingen informatie aan het verzamelen. Er wordt een grote wandkaart gemaakt waar straks al deze informatie terug te vinden is. Na de herfstvakantie gaan wij verder met dit thema. Als toets gaan de kinderen de topografische kaart van Europa leren zodat zij alle landen kunnen aanwijzen en benoemen.

 

Tijdens de wereldoriënterende vakken hebben de kinderen veel in tweetallen of groepjes gewerkt. Het is geweldig om te zien hoe goed dit al gaat. De kinderen zijn de afgelopen periode naar elkaar toegegroeid. Ze hebben elkaar goed leren kennen en maken gebruik van elkaars sterke punten. Ze durven elkaar aan te spreken en staan allemaal open voor samenwerking met elkaar. En het allerbelangrijkste, ze hebben er plezier in. En dat maakt dat deze kanjers groeien en bloeien. Wij zijn als juffen bijzonder trots hierop.

 

Tijdens het buitenspelen zien wij dat alle kinderen uit de unit met elkaar spelen. Ze vinden elkaar in het spel. Of dit nu voetbal is, verstoppertje, tafelen of pakkertje. Er wordt samen gespeeld en er worden nieuwe vriendschappen gesloten. En waar intensief amen gespeeld en gewerkt wordt ontstaan ook wel eens conflicten. Niet altijd leuk maar wel begrijpelijk en vooral leerzaam.

 

Om zo fijn mogelijk te werken hebben wij een aantal dingen bijgestuurd of veranderd.

In de lokalen hebben wij verschillende aanpassingen gedaan om zo effectief mogelijk te werken. De tafels en stoelen zijn al verschillende keren verplaatst zodat er nu genoeg bewegingsruimte is en voldoende ruimte voor de juffen om te GIPpen. Om meer rust en regelmaat te creëren hebben de kinderen in de ochtend een vaste plek. Er is een vast lokaal (stamgroep 7 en 8) voor de instructies van rekenen, spelling en taal. Deze instructies worden in de ochtend gegeven.

 

Er is tijdens het zelfstandig werken veel rust en een goede werksfeer. Dat is ook te merken aan de classdojo want de punten stromen binnen.:-) Onze eerste beloning was met de unit naar het bos. En dat was echt genieten. Dat heeft vast iedereen gezien op klasbord!

 

Ook het Zuiderzeemuseum was fantastisch. Een mooie start van de kinderboekenweek. Bedankt voor alle hulp! Het thema van de kinderboekenweek ging dit jaar over vriendschap. De kinderen hebben over het thema vriendschap verhalen geschreven, geknutseld, gepuzzeld en geluisterd naar mooie, soms verdrietige en spannende verhalen over vriendschap.


 

De leerlingenraad is ook weer voor de eerste keer dit schooljaar bij elkaar gekomen. De Unit ? wordt vertegenwoordigd door Bloem, Tristan, Daan en Christa.

 

Vandaag, vrijdag 19 oktober, hebben wij de kinderboekenweek afgesloten. Meike en Daan mochten de Unit vertegenwoordigen tijdens de voorleeswedstrijd. En dat voor een volle aula. Ze hebben het beiden super goed gedaan en Meike is uiteindelijk door de jury als winnaar aangewezen. Zij zal onze school gaan vertegenwoordigen tijdens de volgende ronde waarbij ze het om moet nemen tegen de winnaars van de andere scholen. Wij wensen haar veel succes!

 

Zoals jullie lezen zijn deze juffen enthousiast over de eerste weken en hopen dat jullie ook een enthousiaste zoon of dochter thuis hebben. Na de herfstvakantie gaan wij verder met het thema topografie Europa en Sint Maarten. Daar hebben wij veel soepblikken voor nodig (3 persoons blik). Willen jullie dus  lekker veel soep eten in de vakantie?! En tenslotte: Denken jullie ook nog aan het inleveren van het rapport want we missen er nog een paar.

 

Wij wensen iedereen een fijne ontspannen herfstvakantie toe en zien iedereen graag weer gezond en wel op maandag 29 oktober.

 

Vrolijke groeten,

 

Ciska, Margo, Sarena en Daphne