Info uurtje woensdag 16 januari.

ingevoerd op 20-12-2018

Komt u ook gezellig op de koffie/thee? Dit staat op woensdag 16 januari om 8:30 uur voor u klaar. 
Deze ochtend komt Mieke van Vleuten, werkzaam voor het opvoedsteunpunt op het sociaalplein Heerhugowaard. Bij de start van het schooljaar 2018 –2019 zijn alle teamleden meegenomen in ‘beschermjassen’. Dit is een programma, waarbij het familieverhaal centraal staat. Iedereen heeft andere familiebanden, maar het wordt steeds duidelijker dat juist deze familiebanden belangrijk zijn voor de ontwikkeling. Voor de ontwikkeling van kinderen, maar ook voor die van de volwassenen om hen heen. 
Het team van De Paperclip vindt het belangrijk de leerling goed te kennen. Zodat hij/zij beter begrepen kan worden. Het kan handvatten geven voor een passendere begeleiding.  
Het is eigenlijk best logisch dat als er thuis iets speelt, dat de concentratie op school minder kan zijn. Het kan zich op verschillende manieren uiten. Soms in teruggetrokken gedrag of juist onrustig of boos gedrag. Het is van belang dat kinderen goed in hun vel zitten. 
Mieke van Vleuten zal beschermjassen toelichten en uw vragen graag beantwoorden. 
Vooraf aanmelden is niet nodig! Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten. Jongere broertjes of zusjes zijn welkom. Zij kunnen ondertussen gezellig samen spelen.