Unit 7/8

ingevoerd op 20-12-2018

Dit schooljaar zijn wij in de bovenbouw gestart met het werken in een Unit. Deze organisatievorm heeft als doel meer aan te kunnen sluiten bij de onderwijsbehoefte/ontwikkelingsbehoefte van de leerlingen.  
Er wordt bij diverse vakgebieden instructie gegeven op verschillende niveaus. In de middaguren wordt er aan gezamenlijke projecten gewerkt. De leerlingen worden uitgedaagd en werken samen in wisselende groepssamenstellingen, zodat zij ervaren dat iedere leerling zijn/haar eigen leerstijl en persoonlijke talenten heeft die ingezet kunnen worden om samen een mooi resultaat neer te zetten.  

In september zijn wij gestart met twee lokalen een leerplein en 51 leerlingen. In de periode tot aan de kerst zijn er regelmatig dingen aangepast. Zo zijn er twee stamgroepen ontstaan, (stamgroep 7 en 8) is het meubilair verschillende keren verschoven en geven de leerkrachten op een andere manier instructie.  
Het is een pilot, het bijsturen en aanpassen kost veel energie van alle betrokken. Maar door goed naar elkaar te luisteren, te kijken en te voelen ontstaan er goede dingen binnen de Unit en de onderwijsontwikkeling op De Paperclip. 

Wat willen wij het komende jaar bereiken? 

Aansluiten bij wat het kind aan kan 

Meer groei zien in de resultaten en persoonlijke ontwikkeling 

De MR heeft ingestemd met de Unit pilot voor dit schooljaar. Hiervoor zijn er een aantal doelen vastgesteld die wij met elkaar voor de leerlingen willen bereiken. Met deze doelen kunnen wij op evaluatiemomenten meten of we op de goede weg zijn in onze Paperclip onderwijsontwikkeling. 
Wat zijn de vooraf gestelde doelen: 
De resultaten van de leerlingen blijven op te verwachten niveau of zijn beter geworden. 
De resultaten zijn gelijk gebleven en het (leer)plezier is groter geworden. 
Deze doelen worden gemeten met toets gegevens door afname van een vragenlijst met betrekking tot het welbevinden. De meetmomenten zijn vastgesteld op september 2018 en januari en juni 2019. 

Nieuwsgiering naar deze onderwijsontwikkeling, neemt u eens een kijkje in de Unit.