Pauze moment tussen 11:45 uur en 13:00 uur.

ingevoerd op 01-02-2019

Onze school heeft een traditioneel rooster. Daarin zit een lunchpauze die het mogelijk maakt om thuis te lunchen. Voor veel leerlingen even een fijne onderbreking van de schooldag! Als ouders/verzorgers werken of andere dingen te doen hebben op dat tijdstip voorzien wij hierin met onze overblijf. 
Hiervoor betalen ouders/verzorgers en afhankelijk van het aantal aangemelde leerlingen voor een overblijfmoment wordt er begeleiding ingezet. Dit zodat de leidster/leerling ratio klopt. Zo verzorgen wij een verantwoorde TSO (tussen schoolse opvang) waar leerlingen onder begeleiding hun lunch eten en er tijdens de speelmomenten voldoende toezicht is. 
Het voorjaar komt er weer aan, buiten spelen is dan natuurlijk leuk. Dit zorgt er tijdens de TSO voor dat er ongemakkelijke situaties ontstaan. Als leerlingen die geen gebruik maken van de TSO al om 12:30 uur weer op het schoolplein zijn is er onvoldoende toezicht en kunnen de medewerkers van de TSO hun werkzaamheden onvoldoende uitvoeren.  
In de bovenbouwgroepen is het al regelmatig met de leerlingen besproken. Als je thuis eet ben je niet eerder dan 12:45 uur weer op school. Dan is er weer voldoende toezicht, want dan is Barbara op het plein en/of een van de teamleden. 
Misschien realiseert u zich niet wat een situatie met 20 extra leerlingen kan veroorzaken tijdens de TSO. Voor de betalende ouders/verzorgers is dit ook geen prettig idee. Helpt u mee? Als uw kind gebruik maakt van de TSO, wilt u ook de zekerheid hebben dat dit goed verloopt. Op de dagen dat de leerlingen geen gebruik maken van de TSO geldt dus dat ze vanaf 12:45 uur weer welkom zijn. (Buiten)spelen doen zij namelijk thuis of in de directe omgeving van het huis.