Auditdag 15 januari 

ingevoerd op 01-02-2019

Dinsdag 15 januari waren er collega’s van De Kerkuil, de St. Jan en de Hoge Ven bij ons op school. Deze dag hebben zij aandacht besteed aan onze onderzoeksvraag: Welke ontwikkelpunten zijn voor de Paperclip belangrijk om de ouderbetrokkenheid te vergroten met betrekking tot de ontwikkeling van de kinderen? 
Om hier antwoord op te krijgen en zo adviezen te formuleren hebben zij interviews gehouden met: ouders/verzorgers, medewerkers, leerlingen en met de directie, IB-er en leidinggevende opvang. 
Daarnaast is er in de school gekeken naar aspecten als sfeer (pedagogisch klimaat) en werkwijze. Het is fijn dat collega’s eens een kijkje in onze keuken nemen en ons voorzien van adviezen. Het voelt ook best een beetje spannend, want je streeft erna om dingen goed te doen en we willen altijd beter. Daarvoor ben je ook samen in ontwikkeling. Aan het eind van de dag heeft de audit-groep een korte presentatie gehouden. Er zijn pareltjes benoemd als: het is makkelijk om binnen de school in gesprek te gaan, laagdrempelig, de samenwerking in de onderbouw met de peuterspeelzaal, lichtjes avond en fancy fair, start gesprekken in de onderbouw en het gebruik van klasbord.   
Er worden al veel dingen ingezet die maken dat ouders/verzorgers (meer) betrokken kunnen zijn bij de (onderwijs)ontwikkeling van hun kind. 
Het advies waar wij als team als eerste mee aan de slag gaan is te onderzoeken: hoe hoog willen/kunnen wij de latten willen leggen? Is het haalbaar om alle ouders/verzorgers bij iets te betrekken? Welke elementen vinden wij dan belangrijk en hoe gaan wij daar in de toekomst vorm aan geven? Binnenkort ontvangen wij een uitgewerkt verslag. Wij houden u zeker op de hoogte over de vervolgstappen die wij daaruit halen.