Naschoolse activiteiten.

ingevoerd op 01-03-2019

 

Wat ontzettend leuk dat er zoveel animo is voor het naschoolse aanbod! Op maandagmiddag worden de lessen striptekenen gegeven. Vanaf donderdag 28 februari krijgt een groep leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met het spelen op een gitaar. Voor de vakantie heeft u een mailtje ontvangen over de kids run van de Cityrun Heerhugowaard. Aanmelden kan via www.hhwcityrun.nl 
Vermeld na deze aanmelding en betaling ook de naam van uw zoon/dochter op het Cityrun-formulier bij de groep. Dan kunnen wij vanuit De Paperclip zorgen voor een echte Paperclip herinnering. Binnenkort laten wij u weten wanneer de aangemelde kidsrunlopers een trainingsmoment kunnen krijgen. Deze wordt gratis aangeboden. 

 
Donderdag 7 maart komt Mad Sience met een show op De Paperclip! 
Na deze knallende aftrap met een spectaculaire science show, kunnen leerlingen van groep 3 t/m 8 zich inschrijven voor de naschoolse wetenschap- en techniekcursus.  
De cursus is op donderdag om 15:30, vanaf 4-4-2019. De lessen duren een uur. De kinderen worden zes weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke week staat een nieuw thema centraal en wordt de wetenschap en techniek die daarachter zit uitgelegd. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als een echte wetenschapper!  

De cursus van dit schooljaar heet Natuurlijk Natuurkunde. We gaan aan de slag met beweging, geluid, licht, elektriciteit, magneten en warmte. 
Na de show krijgen de kinderen de inschrijfinformatie mee naar huis.  

Minimaal 15 en maximaal 24 kinderen per cursusgroep. Inschrijven voor deze activiteit kan t/m 20 maart 2019 op nederland.madscience.org 
  

Van De Kookschool komt naar de Paperclip als naschoolse activiteit! 

Voor de leerlingen van groep 3 t/m 8 zal er een serie van 5 (wekelijkse) kooklessen als naschoolse activiteit op school worden geboden. Gedurende deze kooklessen leren de kinderen wat meer over de achtergrond van wat ze eten; hoe en wanneer groeit het, waar komt het vandaan en wat doet het voor je lijf? Uiteraard gaan de kinderen ook zelf aan de slag en gaan ze mixen, kneden, bakken, koken en snijden. Tot besluit proeven ze samen wat ze hebben gemaakt; is het lekker of kunnen we het nog lekkerder maken? En wat moet er dan anders; structuur, kleur, geur of smaak? Na het proeven is het alweer tijd om naar huis te gaan en zien we elkaar de volgende keer weer; er staat dan ook weer een nieuw thema centraal. Wilt u meer informatie? Kijkt u dan alstublieft op onze website www.vandekookschool.nl of neem contact met ons op via info@vandekookschool.nl of 0642056171. 

De kooklessen vinden plaats op de volgende dagen en duren 5 kwartier, van 15.30 tot 16.45 uur: 

Dinsdag 2, 9, 16 april en 7 en 14 mei. 

Inschrijven kan t/m 22 maart via https://vandekookschool.nl/inschrijven-koken-op-school/ 

Kosten per 5 lessen bedragen € 57,00.