Presentatie Rookvrije zone!

ingevoerd op 08-04-2019

Vandaag was het zover, leerlingen vanuit de leerlingenraad gaven een presentatie over de Rookvrije zone rondom het gebouw van De Paperclip en het wijkcentrum.  
Deze presentatie hebben zij gehouden bij de cursisten van de taallessen van Jar. Volwassenen die wekelijks in het wijkcentrum komen om de Nederlandse taal beter te leren spreken en schrijven. 
Vandaag luisterden zij naar Bloem en Tristan. Namens de leerlingenraad hebben zij het op zich genomen om de cursisten uitleg te geven over de Rookvrije zone.  
Voor onze leerlingen is het vervelend dat zij worden geconfronteerd met rokers rondom de school. Zij willen graag dat volwassenen het goede voorbeeld geven! Door deze presentatie hebben zij de cursisten verteld waarom dit zo belangrijk is. 
Alle cursisten kregen een flyer, daarmee zijn zij ook ‘lid van de club’, zoals Bloem dit zei. Samen kunnen we het roken rondom de school terugdringen. De rokers onder de cursisten kregen de tip om een rondje te lopen als zij een sigaret willen roken. Dan hebben ze in ieder geval nog lichaamsbeweging. De cursisten hebben alle begrip voor het verzoek van de leerlingenraad en werken er graag aan mee. Een van de cursisten vertelde dat hij volgende maand een afspraak heeft met zijn huisarts omdat hij graag wil stoppen met roken, maar het echt heel moeilijk vindt. 
Tijdens de pauze die volgde na de presentatie gingen de rokers aan de wandel! U begrijpt dat de leerlingen van De Paperclip trots zijn op het resultaat. 
Helpt u ook mee? Laat uw sigaret thuis en rook niet in de omgeving van De Paperclip. 

flyer_rookvrije_zone flyer_rookvrije_zone