Schoolfruit

Onderstaande bericht ontvingen wij op maandag 23 september. 

Beste contactpersoon van De Paperclip (11dx00), 

Goed nieuws! Uw school, De Paperclip (11dx00), is ingeloot voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2019-2020. Uw school krijgt 20 weken lang gratis fruit en groente geleverd voor de hele school! 

Daar zijn wij heel blij mee, want zo is er in een periode van 20 weken weer wekelijks 3 stuks fruit voor iedere leerling. Zien eten doet eten. Dat bewijst zich inmiddels wel. Gelukkig zien wij steeds meer leerlingen die gewoon dagelijks een gezonde fruit of groente snack eten. 
We moeten er nog even op wacht hoor! Vanaf week 46 ontvangen wij het fruit. Dit is in de week van 12 t/m 16 november. Na St. Maarten eten dus al onze leerlingen op woensdag, donderdag en vrijdag fruit. Koekjes worden op deze dagen weer mee naar huis gegeven! 
Het is natuurlijk geweldig als u zelf op maandag en dinsdag zorgt voor een groente of fruit snack. Wij snappen heel goed dat een koekje misschien de voorkeur heeft, maar zoals gezegd: Zien eten doet eten. Soms moeten dingen een gewoonte worden. Het eten van groente en/of fruit is dan een gezonde gewoonte. In de onderbouwgroepen hopen wij weer op voldoende ouders/verzorgers die willen helpen met het klaarmaken van het fruit. Dit hoeft u zeker niet dagelijks te doen, maar als ouders/verzorgers samen zorgen voor een schema gaat het vast goed komen. 
Dan volgen er 20 weken waarin het fruit op school komt. Misschien handig om alvast te noteren dat week 16 in 2020 de laatste week zal zijn. Die valt van 15 t/m 19 april.