Vanuit de MR 

Vanuit enkele ouders is de wens uitgesproken om het continurooster, zoals deze tijdelijk is ingesteld in de Coronatijd te continueren. Wij hebben dit punt op de laatste MR vergadering besproken. Als eerste conclusie kunnen wij u meedelen dat de MR een verkenning wil gaan starten, voordat er een beslissing genomen zal worden over de een definitieve invoering. Uiteraard staat het welbevinden van de kinderen hierbij voorop. 
Daarnaast willen we als MR de mogelijke risico’s en kansen duidelijk in kaart brengen die deze voor De Paperclip opleveren.   
We willen ervoor zorgen dat voor zowel de kinderen, ouders als voor de leerkrachten een werkbare situatie ontstaat en een inventarisatie doen naar de verschillende mogelijkheden. 
Waarbij u kunt denken aan wie de opvang gaat begeleiden tijdens de lunch, waar de kinderen moeten verblijven tijdens slecht weer, zijn de ruimtes die er zijn geschikt om te gebruiken, zijn er nog wettelijke eisen, inhoudelijke en organisatorische problemen moeten in kaart worden gebracht, doorgaande pedagogische lijn hoe wordt dat gewaarborgd etc. etc. 
Zoals u begrijpt zal voor de totstandkoming van een continurooster nog heel veel zaken onderzocht moeten worden voordat wij een gedegen en weloverwegen beslissing hierover kunnen en willen nemen. 
In het aankomend schooljaar zullen wij hiermee starten om dit meer inzichtelijk te maken. Wij vragen aan alle partijen om hier geduld te hebben, zoals u wellicht heeft begrepen zal het besluit rondom wel/geen continurooster niet van vandaag op morgen besloten worden. 

De oudergeleding van MR De Paperclip