Voor ieder kind moet deelname aan sport en cultuur mogelijk zijn! 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie/ het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. 

Waarom is dit fonds nodig? 

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 272.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen (bron: Armoede in kaart 2019, SCP). Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2019 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur 81.935 kinderen mee laten doen. 

Je komt in aanmerking voor een bijdrage als je een inkomen op minimumniveau hebt. Je hebt bijvoorbeeld een uitkering, bent ZZP’er met niet genoeg inkomsten of je hebt hoge lasten. 

Hoe werkt het? 

1) De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Voor De Paperclip is dit juf Carola. 
2) Zij doet, in overleg met jou, een aanvraag. 
3) Juf Carola hoort vaak binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat dit je dat weten. 
4) Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil. 
5) Het sportfonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld. 

Wil je hiervoor in aanmerking komen, kun je juf Carola mailen (carola.meijer@blosse.nl), haar aanspreken op het schoolplein of op school bellen.